Tur til Hauktjern

Annonser

Dato:

20.05.2018

Hvor:

Hauktjern

Avstand:

11,2 km

Høydemeter:

229 meter

Beskrivelse:

Har tenkt på tur utendørs der vi kan få klatret litt en stund.
Men, jeg har ikke hatt alt utstyret som trengs. Så da moren til en klassevenninne av Amalie spurte om vi hadde lyst til å være med, sa vi ikke nei til det.
Gikk inn til Hauktjern klokken 1100 i dag, og brukte vel en 45 minutter inn. Gjør ingen ting at det går seint. Det var varmt og godt ute, og strålende sol.

Fikk i oss en liten matbit når vi var fremme og kikket oss litt rundt.
Så startet vi med litt oppvarming som var klyving i veggen, sjekket utsikten fra toppen og fant både giftig sopp om mange fine steiner

Satte opp topptau på en 3+ løype. Amalie først opp veggen, litt skummelt første gangen i fjellveggen. Men, jeg tror hun likte det.
Jeg opp som nummer 2. En 3+ løype i fjellet er mye vanskeligere enn en tilsvarende løype innendørs. Men, også jeg kom meg opp.
Så tok Amalie en tur til, denne gangen gikk det mye fortere og “redselen” var borte. Dette lover godt for henne når hun skal være der på sommerskole i 5 dager.
Var også en 7 åring som vi møtte der som ville prøve, så da måtte jeg stå på toppen og ta imot henne.

Etter det, tok moren til venninna til Amalie seg en tur opp en 5 – tur. Phuu, usikker på om jeg hadde tatt den ruta. Hun hadde tatt den flere ganger tidligere, men uansett imponerende.

Tok en matbit igjen, før vi gikk rundt vannet og jentene tok seg en dukkert. Jeg feiget ut og holdt meg i vannkanten og fikk vasket tåfisen.
Avsluttet på Hauktjern med grilling av pølser.

Bilder:

Kart:

Total distance: 13.34 km
Total climbing: 385 m
Total time: 06:42:49
Download file: 2018-05-20-Walk.gpx

Views: 249

Annonser