Årets første ute-natt

Annonser

Alene hjemme og da bestemte jeg meg for å ta årets første overnatting ute.

Pakket telt (Reinsfjell 2 SL), vinter-pose og alt det andre jeg mente jeg hadde bruk for. Veide sekken før jeg startet, og vekta stoppet på 27 Kg. Sekken var veldig tung. Men det kan komme av at sekken ikke er bra nok for den vekten, og ikke minst formen min 🙂 Jeg må uansett se om jeg har den riktige sekken for så mange kilo.

Jeg hadde bestemt med for å gå til Fagervann igjen (det er blitt noen turer dit i det siste). Sist gang jeg var der, hadde jeg funnet en perfekt teltplass. Svettet og bannet meg opp. Brukte en og en halv time opp, har tidligere gått samme turen sommerstid på 35 minutter. Men jeg får se på det som trening. 5 minusgrader og en sur vind møtte meg når jeg kom opp på vannet, kledde på meg varme klær og fikk satt opp teltet. Var blitt såpass våt på tur opp at jeg frøs skikkelig når teltet var kommet opp. Fyrte primusen og spiste stekt ris og kylling som jeg lagde på fredagen. Deretter bar det rett i posen for å forsøke å få varmen tilbake i kroppen. Måtte til slutt fyre opp primusen igjen inne i teltet og varme meg på den måten. Sammen med kaffe og Martel konjakk ble jeg stadig varmere og varmere. Det blåste og snødde hele kvelden så jeg ble liggende og høre på radio. Ble etter hvert trøtt og i 9 tiden på kvelden skrudde jeg av lys, primus og radio og sovnet etterhvert. Sov veldig urolig gjennom kvelden, men en eller annen gang i natt ble det vindstille og varmere i luften. Fikk sove ganske godt etter det.

En annen refleksjon er liggeunderlaget. Exped Synmat UL 7 M er rett og slett et fantastisk liggeunderlag. Men jeg skal investere i et Synmat UL 7 LW som er litt lenger og litt bredere. M modellen ble litt kort og litt smal.

Oppdatering: Husk også å ta med øre plugger slik at støyen fra teltet som “blafler”

Total distance: 5.22 km
Total climbing: 205 m
Total time: 02:30:42
Download file: 2017-02-12.gpx

Views: 69

Annonser